Slimme technologie voor inclusieve zorg
Welke assistieve technologieën verbeteren mobiliteit en toegankelijkheid? Tijdens deze inspiratiesessie ontdek je hoe slimme hulpmiddelen de zelfstandigheid en veiligheid van gebruikers vergroten.
Hoe pakken we dat aan?
Je krijgt een overzicht van de bestaande assistieve technologieën voor mobiliteit en toegankelijkheid. Verschillende technologieën komen aan bod die bijdragen aan bewegingsvrijheid, oriëntatie, ondersteuning bij verplaatsingen en drempelverlagende oplossingen.
We demonstreren technologie, bewantwoorden concrete vragen en bieden een onafhankelijk perspectief.
De technologieën kunnen worden ingezet in zowel particticuliere woningen als residentiële settings en thuisondersteunende diensten.
Optioneel: marktonderzoek en/of implementatietraject op maat.
Wat levert het op?
Positieve beeldvorming en draagvlak creëren rond zorgtechnologie.
Zorgprofessionals kunnen zich meer focussen op kerntaken
Minder belasting voor mantelzorgers en familie
Beter onderbouwde keuzes bij zorgtechnologische investeringen
Maatschappelijke meerwaarde
Efficiëntere en toekomstgerichte zorgorganisatie en welzijnsomgevingen Meer inclusie en autonomie voor personen met een ondersteuningsvraag
Verberetering van de levenskwaliteit door het inzetten van zorgtechnologie
Toegankelijkere en veiligere woon- en leefomgevingen door drempleverlagende en mobiliteitsondersteunde technologieën.
Kostprijs aanbod
Vanaf € 600 (halve dag)
Inspiratiesessie rond digitale ondersteuning voor betere mobiliteit en toegankelijkheid
Mobieler met assistieve technologie

Testimonials

Innovatieve mobiele lichtstraat: een veilige en rustgevende oplossing voor personen met dementie
De lichtstraat in WZC Samen (Wakken) werd door Alzheimer Liga Vlaanderen en In4Care tot Zorgvinding van 2022 verkozen. Deze innovatieve oplossing helpt bewoners met dementie 's nachts veilig naar hun kamer terug te keren door middel van een lichtgevende strook in de gang.
De lichtstraat combineert LED-strips met geleidende latten om nachtelijke desoriëntatie te verminderen. Via een co-creatiesessie zijn zorgnoden, gebruikerswensen en technische vereisten in kaart gebracht. Dit resulteert in een verbeterd functioneel en technisch plan voor bredere toepassing in andere woonzorgcentra of organisaties.
Tijdens de tweede sessie werden verschillende prototypes, zoals UV-licht en lichtmarkeringen, ontwikkeld en geëvalueerd door de deelnemers.

‘Ervaar dementie’-programma creëert begrip en empathie
De aanleiding voor het VR-programma ‘Ervaar dementie’ was een Amsterdamse ‘Health Innovation Conference’ waarop projectcoördinator Peter Burggraeve zes jaar geleden aanwezig was. “Op dat congres lieten ze ons al kennismaken met een soortgelijke VR-toepassing om dementie te ervaren, en ik voelde dat we daar met VIVES ook wat mee moesten doen. Ik heb de makers uitgenodigd op onze campus in Roeselare en ze waren meteen enthousiast over de manier waarop we ervaringsgericht leren voor onze studenten inzetten. Zo is deze interactieve versie van ‘Ervaar dementie’ ontstaan. Ondertussen hebben we zelfs al een nieuwe versie voor personen met een verder gevorderde vorm van dementie, waarbij er ook een confrontatie is met een familielid als mantelzorger en een hulpverlener, en niet iedereen zit op dezelfde golflengte.”
Wat leeft er bij de POM?

LEES MEER
Cum sociis natoque penatibus.
01/10/2024
–
Steden
ONDERWERP

LEES MEER
Cum sociis natoque penatibus.
01/10/2024
–
Steden
ONDERWERP

LEES MEER
Cum sociis natoque penatibus.
01/10/2024
–
Steden
ONDERWERP
Op de agenda
Cum sociis natoque penatibus.
01/10/2024

Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod.
01/10/2024

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo.
01/10/2024

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo.
01/10/2024
